Na začetku koledarskega leta si zapišimo v koledarje pomembne datume za kristjane.

Svete maše, ki je Kristusova daritev, se je kristjan dolžan udeležiti vsako nedeljo, ki je Gospodov dan ali mala velika noč; na zapovedane praznike (božič, sveto Rešnje Telo, Marijino vnebovzetje in vsi svetniki).

Sveti so mu tudi nezapovedani prazniki, ki obhajajo velike skrivnosti našega odrešenja, pa tudi Marijini prazniki in nekateri prazniki svetnikov (novo leto, Gospodovo razglašenje, Gospodovo darovanje, Gospodovo oznanjenje, veliki četrtek, veliki petek, velika sobota, velikonočni ponedeljek, Gospodov vnebohod).

Živeti s Cerkvijo pa pomeni tudi ceniti v duhu izročila našega naroda naslednje dneve: pepelnico, praznik sv. Jožefa, prošnje dneve v “križevem tednu”, god Marije Pomagaj, binkoštni ponedeljek, god bl. Alojzija Grozdeta, praznik apostolov Petra in Pavla, god sv. Cirila in Metoda, Marijino rojstvo, god bl. Antona Martina Slomška, spomin vseh vernih rajnih, Marijino brezmadežno spočetje, god bl. Drinskih mučenk, god sv. Štefana.

Slovesnost svetega krsta obhajamo praviloma zadnjo nedeljo v mesecu, razen v poletnih mesecih, ko to zaradi žegnanj ni mogoče. Datumi za krščevanje v letošnjem letu so objavljeni na oglasni deski.

Slovesnost prvega svetega obhajila bo v nedeljo, 12. maja v Metliki in 19. maja na Suhorju.

Mladi bodo potrjeni v veri v nedeljo, 14. aprila v Metliki in 28. aprila na Radovici in na Suhorju.