Spletna stran župnij Metlika, Suhor in Radovica

Otroški pevski zbor

V župniji Metlika smo zamenjali že kar nekaj generacij otrok in zborovodij, ki so sodelovali pri OPZ, saj deluje že od leta 2007. 

V preteklosti je zbor sodeloval pri vsaki nedeljski maši ob desetih, zadnja leta pa poje enkrat na mesec, vsako drugo nedeljo v mesecu. 

Zbor trenutno sestavlja 25 osnovnošolskih otrok iz naših treh župnij, ki z veseljem širijo svoje glasbene talente. Na zboru se ne učimo samo peti, temveč spoznavamo tudi liturgično leto, mašne dele, pravila obnašanja v cerkvi in pletemo prijateljske vezi.

Vajo vedno začnemo z molitvijo. Nadaljujemo z nekaj gimnastičnimi vajami in upevanjem. Pesmi prepevamo ob spremljavi klavirja ali orgel, občasno tudi kitare. 

Misli nekdanjih in sedanjih pevk: 

  • Tina (10 let): Pri zboru mi je všeč, ko se pogovarjamo o svetnikih; ko nas povabijo, da gremo pet v katero drugo župnijo in ko pojemo dvoglasno. Najraje pojem pesmi Jezus je luč in Naj iz srca. 
  • Brina (11 let) in Tinkara (8 let): Pri pevskem zboru nama je všeč, ker se družimo, skupaj pojemo ipd. Všeč so nama pesmi Jezus je luč, Ves dan, Svetel plamen in Darujem ti, ker so poskočne in vesele.
  • Metka (19 let): Zelo mi je bila všeč naša povezanost med pevkami in tudi z Marjanom in Dragico, ki sta nas vedno spodbujala, da damo vse od sebe in da odkrijemo vse naše skrite talente! Poleg pevskega znanja pa smo se veliko naučile tudi o samem poteku maše in liturgičnem letu. 
  • Jana (21 let): Otroškemu pevskemu zboru sem se pridružila v tretjem razredu. Povabila me je prijateljica in v zameno sem dobila veliko debelo liziko. Zapomnila sem si, ko smo v mojem zadnjem letu pri zboru za 10. obletnico dobili majčke in 10 kilogramov jagod. Na vajah sem imela rada telovadbo, veliko pa sem tudi klepetala.
  • Ema (21 let): Meni je bilo peti pri Angelčkih res kul, ker sem spoznala veliko prijateljic in se navdušila nad mladinskimi pesmimi. Otroški zbor priporočam, ker preko glasbe in petja pri svetih mašah otroci (podzavestno) ponotranjijo Božjo navzočnost in zgradijo temelj svoje vere.

 

Hvala vsem zborovodjem: Dragici in Marjanu (2007–2018), Slavici (2018–2019), Emi (2019–2021), Tadeju (2021–2022), Špeli in Ani G. (2022–2023), Matiji (2023– ) ter Ani P. (2019– ).